Inspirerend Coachen

Coachen van persoons- en zijnsvragen

Masterclass voor oud-cursisten van de opleiding Inspirerend Coachen. 6-daagse training, gespreid over 3 x 2 dagen. 

Coaching heeft een breed toepassingsterrein. Als we coaching definiëren als “uitlokken en begeleiden van leren” (zie: Inspirerend Coachen), dan kan dat “leren” op alle mogelijke levensgebieden slaan: vanaf technisch en intellectueel leren, over vaardigheids-leren, emotioneel en interactief leren, tot en met vragen op het persoonlijke vlak en op het gebied van levensrichting en zingeving.
 
In deze Masterclass willen we vooral ingaan op het coachen van vragen die te maken hebben met de persoon zelf, met richting geven aan je leven en met zingeving.
 

We kijken onder meer naar coachingsvragen als:

  • Hoe zou ik in mijn bestaan meer vervulling kunnen vinden?
  • Welke kant wil ik met mijn leven uit?
  • Waar gaat het eigenlijk over?
  • Waar zou ik straks tevreden op willen terugkijken?
  • Waarvoor doe ik het allemaal?
  • Ik raak opgebrand, hoe kan ik mijn energie niet verliezen in bijkomstigheden? Hoe zou ik meer rust en ‘gerustheid’ kunnen vinden?
  • Wat is geluk? En: hoe kunnen we gelukkiger zijn?
  • Wat is de plaats van mijn “ik” in het geheel? Wat is de zin van het bestaan? Hoe verhoud ik me tot het Leven en de Dood?
  • ...

Vragen die te maken hebben met onszelf als persoon, met het leven, met het “zijn” en “bestaan” zelf.

In deze Masterclass gaan we aan de slag met het coachen van bovenstaande thema’s en varianten daarop, waar je als coach mee te maken krijgt. Daarnaast mag je van deze training verwachten dat je een inspirerend denkkader aangereikt krijgt om deze vragen op een ‘andere’ dan de gewoon gangbare te benaderen. Vooral de manier van kijken naar levensvragen bepaalt of en hoe je mensen verder kunt helpen in hun zoektocht. Met een frisse kijk en de nodige “luchtigheid” en lichtheid leer je deze thema’s benaderen en ondersteuning bieden om andere wegen te verkennen dan de platgetreden paden.

Voorwaarde voor deelname: de basis- en Meesterschapstraining Inspirerend Coachen hebben gevolgd. 
 

Prijs: 

2700 €, exclusief btw en catering, inclusief documentatie. Catering (de hele dag drank en versnaperingen, warme maaltijd en drank bij lunch): 150,00 euro (excl. btw) voor 6 dagen.

Contacteer ons voor subsidies en tegemoetkomingen. Meer info over subsidies vind je ook op onze FAQ.  

 
Opleidingsdata: zie onze agenda.
 
Inschrijven: kan via onze site
 
Meer weten? Contacteer ons
 
Inspirerend Coachen Academy
+32 467 00 00 42